• Наставници

Наставници

Почитувани наставници,
Ние разбираме колку голем беше предизвикот да се префрлиме на учење на далечина за прв пат.

Со стекнатото непроценливо искуство, упатуваме топла покана да ја истражиме нашата колекција на ресурси прилагодени да ги подобрат вашите идни вложувања во образованието на далечина. Овие ресурси не се однесуваат само на наставата на далечина – тие се тука за да ве поддржат во различни аспекти од вашето наставно патување.

Во овој специјален дел, ќе најдете видео упатства за користење на различни технолошки алатки кои се лесни за следење и кои можат да ја направат вашата секојдневна настава повозбудлива. Исто така, изработивме интересни статииза тоа како ефикасно да управувате со вашите виртуелни училници и да ги задржите учениците ангажирани додека предавате од далечина.

Сфатете го ова како вашето место за практични идеи и совети кои можат да го направат вашето учење полесно и попријатно. Се надеваме дека овие ресурси ќе ви помогнат да се чувствувате посигурни и подготвени за сè што следува во вашата наставна авантура.

Пристап до плановите за лекција

Со цел да ве придружуваме во користењето на видео лекциите што ги подготвивме за вас и вашите ученици, ви нудиме пристап до плановите за часови што се комбинираат со видео лекциите. Секој план за лекција е прилагоден на реалноста за учење на далечина и ќе ви помогне да знаете како да ги користите видео лекциите за да работите со вашите ученици. За да пристапите до плановите за часови, одете на Access и ставете

  • ID: teacher
  • Password: dream

Видеа од курсот

Упатства

Добредојдовте во упатствата за користење на различни дигитални алатки!

Во денешниот образовен пејзаж управуван од технологијата, совладувањето на дигиталните алатки е од суштинско значење за ефективна настава. Ние признаваме дека навигацијата низ светот на технологијата кој постојано се шири може да биде возбудлив и поразителен. Затоа, ви нудиме серија упатства кои се лесни за користење за да ви помогнеме беспрекорно да интегрирате различни дигитални алатки во вашата наставна алатка.

Без разлика дали сте почетник во технологијата или искусен корисник, овие упатства се дизајнирани да се грижат за сите нивоа на вештини. Од интерактивни презентации до платформи за соработка, од алатки за оценување до апликации за креативност, нашата цел е да ве поттикнеме со доверба да го искористите потенцијалот на технологијата во вашата училница.

Секој туторијал доаѓа со инструкции чекор-по-чекор, придружени со илустративни видеа кои ве водат низ процесот. Ние веруваме дека со подобрување на вашето дигитално владеење, не само што ќе ги збогатите вашите наставни методи, туку и ќе ги вклучите и инспирирате вашите студенти на нови и иновативни начини.

Започнете со ова патување за учење со отворен ум и уверени сме дека ќе откриете алатки кои можат да го револуционизираат начинот на кој предавате и учите.

Среќно истражување!

Kahoot од нула

Почетна страница

Пријавете се

Како да играш

Шаблон

Шаблон pt 1

Креирај класа

Уреди видео

Почетна страница

Пријавете се

Canva од нула

Почетна страница

Пријавете се

Шаблон pt1

Шаблон pt2

Bookcreator од нула

Пријавете се

Шаблон pt1

Шаблон pt2

Почетна страница

Шаблон p2

Пријавете се

Почетна страница

Шаблон од нула

Модело p1

Координација

Партнери

© 2023 Dream. All rights reserved.